PDA

View Full Version : Malbork

Mimizu
07-04-2004, 05:51 PM
Jako że jest to jedyny jako tako ruchawy dział na tym forum tutaj właśnie postanowiłem umieścić pierwszy swój post. A popchnął mnie do tego wczorajszy (właściwie to nie do końca, bo skończyło się około 1:30, więc dzisiaj :] ) koncert EC na malborskich Dniach Metalu. Do tej pory lubiłem Wasz zespół, ale po koncercie stałem się niemalże Waszym fanem. :viking:

Zaczyna się - na scenie trzech facetów BEZ długich włosów i w "niemetalowych" ciuchach oraz kobieta, która też z początku nie wyglądała na "metalówę". Wśród publiki dało się usłyszać głosy powątpiewania: "Metalowcy z krótkimi włosami?!", "To będzie jakiś gotyk?". Niepokój podsyciło dodatkowo elektroniczne intro (mój kumpel: "To ma być techno??"). Jednak gdy dźwięki z płyty ustąpiły miejsca growlowi Marty szczęki jednych skierowały się ku ziemi, a twarze tych "wtajemnicznonych" przybrały pełen zadowolenia uśmiech ( :smug: )

Przestrzeń pod sceną dość prędko wypełniła się entuzjastami ciężkich brzmień, jednak tylko ci najwytrwalsi robili użytek ze swoich włosów (dobra, to była przenośnia, połowa z tych "trzepiących" była krótko ścięta :D ). A szkoda. W ogóle nie jestem zadowoliny z publiki. Fakt faktem, że EC grało jako przedostatnie, więc jedni porozchodzili się do domów, jedni zmęczyli się wcześniejszymi występami, a inni byli zwyczajnie zbyt pijani, by doczołgać się pod scenę, :D jednak rozczarował mnie ich brak entuzjazmu. A koleś, który w każdej przerwie między kawałkami domagał się coveru Slayera był aż nazbyt wkurzający.

Ze strony zespołu występ był jednak jak najbardziej udany. Marta była jak zwykle wesoła i żywiołowa, pozostałym członkom również niczego nie brakowało. Było więc naprawdę fajnie - na tyle, że już zaplanowałem kupno Aura Sense :cool:

Jeszcze pytanie do Marty i pozostałych członków EC, o ile są na forum: jak Wam się podobało? Czy uważacie przyjazd na tak małą imprezę za stratę czasu? Jak oceniacie publikę?

EDIT
Zapomniałem jeszcze skomentować brak basisty. Paru ludków narzekało, ale jak dla mnie to zespół nieźle sobie bez niego poradził i jego brak wcale nie zadecydował o porażce tego gigu

Mimizu
07-05-2004, 07:29 AM
jo Mimizu fajnie, ze ktos tu czasem zaglada na polskie forum

No, właśnie zauważyłem, że na angielskim jest większy ruch niż tutaj. :] Jak będę miał chwilę to i tam się wypowiem :>

co do koncertu sie nie wypowiadam, ale Borgir z Demise zrobil chyba ze 100 zdjec, wiec moze dzisiaj Marta wybierze najlepsze i wrzuci sie na strone.

Bedę dźwięczny - zapewne na wielu z nich ujęto i Mimiza. :D Ja to ten z rocznymi włosami, w czarnej bluzie - jeden z nielicznych, którzy na EC się bawili. :D

ps. zrobilem z twojego posta osbny temat, bo tam to jakos nie pasowalo...

W zasadzie dobry pomysł, chociaż nie spodziewam się, by dyskusja weń zawrzała :)

Martex
07-05-2004, 11:09 AM
Dzieki za niezla relacje Mimizu!;) Mnie tez sie podobala imprezka. Co prawda pogoda moglaby byc lepsza, ale co zrobic. Uwalilam sie niezle w blocie, hehe - ale to chyba jak kazdy;) Trzeba zaczac od tego, ze miejsce "Osada Zamczysko" jest swietne na koncerty. Piekne okolicznosci przyrody i spoko zaplecze. Mozna tu jeszcze nieraz zaszalec!:) Mielismy grac planowo o 22-giej, ale jak to w zyciu bywa zagralismy chyba po polnocy, hehe. Tez zaluje, ze nie bylo basa, bo bylby wiekszy kociol, ale mowi sie trudno;) Caly czas szukamy nastepcy...
Osobiscie dobrze sie bawilam, koncert wspominam ok (szkoda tylko, ze cos sie tam sprzet Zenkowi psul pod koniec, ale to juz nie jego wina). Spotkalam sporo znajomkow i ogolnie milo spedzilam czas. Nic, tylko zyczyc organizatorowi zapalu do kolejnych tego typu imprez! Pozdrowki!

Mimizu
07-06-2004, 01:48 PM
http://ec.themetal.net/showalbum.ph...dir=malborkwybr

Dzięki, dzięki. :] Niestety nigdzie tam siebie nie wypatrzyłem, w ogóle mało widać publiki. Ale mimo wszystko zdjęcia bardzo dobre, pobudzają wspomnienia, hehe. :)

eRyahXa0S/Darth Wojtex
07-06-2004, 02:33 PM
Zaczyna się - na scenie trzech facetów BEZ długich włosów i w "niemetalowych" ciuchach oraz kobieta, która też z początku nie wyglądała na "metalówę".

Lol, to prawie jak na koncertach pathological grind/gore @_@.

Wśród publiki dało się usłyszać głosy powątpiewania: "Metalowcy z krótkimi włosami?!", "To będzie jakiś gotyk?".

Fajna publicznosc. Albo moze to enter chaos jest taki zasciankowy ;]. Zobacyzmy, czy na ludstoku tez nikt was nie pozna @_@

Niepokój podsyciło dodatkowo elektroniczne intro (mój kumpel: "To ma być techno??").

Na metallice wejder mial gotyckie intr, wiec pewnie 3/4 ludzi stwierdizlo nagle, ze vader to nie black tylko gothic @_@. Co do techna, to przeciez marta nigdy nei stronila od elektronicznych brzmien. Czytujac wywiady, mozna zauwazyc, ze elektro-industrialny metal to pewnie bedzie jedna z kolejnych form enter chaosa, hehe.

dobra, to była przenośnia, połowa z tych "trzepiących" była krótko ścięta ).

To ci najbaridzje trve kolesie. Najmocniej kreca gowami ;]

fajnie, ze ktos tu czasem zaglada na polskie forum

Nie moja wina,z e zawsze jak tu wchodze nie ma nowych postow. Moze przerzuc mi topic z reklama moich utworow, to ktos zacznie tu komentowac ;]

Caly czas szukamy nastepcy...

A wlasciwie z jakich rpzyczyn nie mozecie znalezc w polsce basisty? Ci co sie zglaszaja maja za male umiejetnosci czy po prostu nikt sie nie zglasza? @_@

eRyahXa0S/Darth Wojtex
07-06-2004, 03:16 PM
eee... chodzi ci o impreze owsiaka? nie no, EC sie zglosilo, ale odpadlo w przedbiegach. widac bylo zbyt komercyjne, bo u owsiaka graja tylko "najbardziej podziemne z podziemnych zespolow". oficjalne stanowisko owsiaka "nie graja u nas zespoly promowane w jakikolwiek sposob" :lol:

Czyli oczywiscie nie mamy co liczyc na Serpentie, Dark Legion i kilka innych kapelek black czy tam death? Bardzo fajnie, osobiscie liczylem, ze jesli owsiak nie jest spedalonym gejem /cokolwiek to znacyz/, to skoro sie zglosili pare kapelek solidnie ruchajacych, to przynajmniej bedzie troche metalu -_-

no, to teraz wiem czemu gral tam rok temu Vader

Bo oni sa zajebisci i kultowi. Sugerujesz, e KSu tez nei zagra w tym roku?;]

w polsce, a przynajmniej w okolicach Elblaga chyba nie ma zupelnie basistow :depressed

Widzisz mimizu, zacnzij sie uczyc grac na basie ;]

EDIT

Przejrzalem se zdjecia. Mi sie zdaje, czy ozzowi cos sie popierdolilo totalnie w glowie i scial swoje zajebiste proste wloski? :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:

eRyahXa0S/Darth Wojtex
07-06-2004, 03:44 PM
a liczyles? heheh...

Tak, liczylem ;]. Nie po to jade, by sie nudzic na jakis punkowo-reggaowo-zydowskich zespolach ;-/. Na festiwal w chelmiu moze jeszcze sie wybiore w te wakacji, hm.. gdyby nie to, ze moze i sha na ludstoku, to na pewno bym pojechal na castle party sie posmiac z facetow w spodniach i popogowac przy suicide commando. Hehe, chyba se scoveruje hellraisera na gitarke

zdaje sie, ze jednak jest sadzac po tym co ma grac... http://www.wosp.org.pl/przystanek/2004/kto_zagra.php
kurwa dalbym se lape uciac, ze Armia i Hey to zespoly z wlasnym menago i w duzych labelach nagrywajace...
:depressed

Polowa tych zespolow jest w chuj baridzej znana niz enter chaos ;]. Moze na mala scene chociaz sie zalapia 'znajomi' z hejwimetalowgo chaosa, buehehe.

i zapuszczaj hery, bo ktos musi nadrabiac niedobor wlosow w zespole :P

Buehehe, marta ma geste wlosy, wiec nadrabia. Nie chcecie sampli jakis indstrialnych. Ale nie industrial rock/metal, tylko czysty industrial tak jak w piosce Creation Chaos \m/, tez mam geste wlosy, bueehehe. Niedlugo bede wykorzystywany przez wszystkich jak trent renzor, zeby nagrywal zajebiste sample,tjaaaaaa.

nie no... to jest Sebek. Seba gra koncerty od poczatku tego roku, bo jednak pokrywajace sie sklady EC i Demise w wypadku gry w tym samym miejscu i czasie stanowily problem...

To dobrze, bo juz sie balem, ze ozz ne ma tych swoich slicznych wlosko ;]

Mimizu
07-07-2004, 07:35 AM
Fajna publicznosc. Albo moze to enter chaos jest taki zasciankowy ;]. Zobacyzmy, czy na ludstoku tez nikt was nie pozna @_@

Ci co mieli poznać ci poznali, ale wielu też zwyczajnie EC NIE znało. Nie oszukujmy się, to zespół jeszcze dość mało popularny. :(

Przejrzalem se zdjecia. Mi sie zdaje, czy ozzowi cos sie popierdolilo totalnie w glowie i scial swoje zajebiste proste wloski?

To na tym koncercie był Ozz? :/ Ja widziałem tam tylko Martę, Seba, Zenka i pałkera, Rambo mu było, czy coś takiego :)

i zapuszczaj hery, bo ktos musi nadrabiac niedobor wlosow w zespole

Ja się jeszcze słowem nie odezwałem, a Wy już ze mnie robicie basistę EC. ;) A tak na poważnie - chciałbym UMIEĆ na czymś grać (najchętniej na perce albo na basie właśnie), ale nie chciałbym się UCZYĆ na czymś grać. :D Żeby dobrze grać na czymkolwiek trzeba się temu w całości niemal poświęcić, więc musiałbym wtedy odłożyć gierki, filmy, czytanie, komiksy i wszystko inne.

Polowa tych zespolow jest w chuj baridzej znana niz enter chaos ;]. Moze na mala scene chociaz sie zalapia 'znajomi' z hejwimetalowgo chaosa, buehehe.

Hehe, może po prostu Juruś nie lubi metalu :D

Buehehe, marta ma geste wlosy, wiec nadrabia

I dlatego jako jedyna miała czym trzepać na koncercie, hehe. :) A tak w ogóle - wydaje mi się, czy nieco je skróciła??

coty masz taka jazde na te wlosy? chociaz jak ja scialem, to zes nie rozpaczal

On jest włosofilem, hehe. Nie rozpaczał zapewne dlatego, że ty masz dość żadkie (tak mi się przynajmniej zdaje), a on preferuje puszyste. :D Ja też mam gęste - jak mi urosną to będą naprawdę zajebiste. :)

eRyahXa0S/Darth Wojtex
07-07-2004, 10:45 AM
nooooo... a ja myslalem, ze wlasnie takiej muzy sluchasz :P

:>. Wole Bajer Fula i Boysow, mocne beaty maja

watpie. pewnie bedzie tam cala banda spedalony burakow z dredami na lbie. nie to, ze mam cos do dredow ;)

No, nic, najwyzej bedzie sie trzeba zadowolic ziecmi kwiatami, ktore beda akurat wolne i chetne na doglebne zapoznanie ;]

ale kto wie, moga sie w sumie przydac, bo mam wyjabany w kosmos pomysl na okladke, ksiazeczke i tytul (a Dlugi juz sie zgodzil przeistoczyc moja chora wizje w rzeczywistosc), jakies industrialne rzeczy by nawet pasowaly na interko czy cus... podsylaj :)

Przeciez masz linka do mojej industrialnej piosenki. I wogle, ma to byc w ciul dlugie, w ciul krotkie czy takie se srednie, 2 minuty czasu? Wiesz, ja ci moge wyjebac z czyms, co jest zdecydowanie baridzje kwasiorskie niz Throbbing Gristle i bedzie to antymuzyka totalna, ale moze wolisz cos baridzej przystepnego w stylu industrialnego rocka, jak NIN ;]

coty masz taka jazde na te wlosy? chociaz jak ja scialem, to zes nie rozpaczal :finger:

Ozz ma zajebiste wlosy, ty tez miales ladne, ale tylko ze zdjec cie wdizialem. Ozza widzialem przynajmniej na wideo. Gdybys pokazal swoje tez pewnie by mi sie fest smutno zrobilo. Ofkoz, nikt nie ma tyle wlosow co ja, ale tez maja ladne. Choc taki Marco z Crionicsa, Cube z Thy Disease tez maja w ciul wloskow. I basista Hell-Borna.

eRyahXa0S/Darth Wojtex
07-07-2004, 10:56 AM
Ci co mieli poznać ci poznali, ale wielu też zwyczajnie EC NIE znało. Nie oszukujmy się, to zespół jeszcze dość mało popularny. :(

Tjaaaaaa, tlumacz sie ;]. Enter Chaos to perelka metal mindu i troche dziwne, by bylo, gdyby nie byl wyzywany za to, ze wokalizuje kobieta i nagrywaja dla tego spedalonego metal minda ;]. Nie zmienia to jednak faktu,z e ec sie bardzo milo slucha i liczylem, ze wreszcie ich zobacze na ludstoku ;]

To na tym koncercie był Ozz? :/ Ja widziałem tam tylko Martę, Seba, Zenka i pałkera, Rambo mu było, czy coś takiego :)

No, nie byl, eld pisal, ze seba gra teraz zamiast ozza ;]

Ja się jeszcze słowem nie odezwałem, a Wy już ze mnie robicie basistę EC. ;)

Jak ci nie pasuje, to sie zamienimy mieszkaniami ;]

A tak na poważnie - chciałbym UMIEĆ na czymś grać (najchętniej na perce albo na basie właśnie), ale nie chciałbym się UCZYĆ na czymś grać. :D

No, uczymy sie cale zycie. A zanim ebdziesz umial grac to co chesz, to.. hm, nie wiem, ale mi po 1,5 roku dalej nie wychodzi ;]. W gruncie jednak rzeczy bas jest prostszym instrumentem, zeby grac, w zespolach metalowych ma raczje maginalna postac drum-followera. I nie musisz grac dokladnie, tylko podobne dzwieki jak reszta insturmentow.

Żeby dobrze grać na czymkolwiek trzeba się temu w całości niemal poświęcić, więc musiałbym wtedy odłożyć gierki, filmy, czytanie, komiksy i wszystko inne.

Zdaje ci sie. Ja gram wtedy kiedy mam ochote, teraz troche wiecej, np jak nagrywalem te songi to 5 godzin na dzien. A czasem nie ruszam gitary przez 1,5 tygodnia. PO prostu wszystko inne mnei nudzi. A zobaczysz jak to fajnie jest, gdy zaczyna ci wychodzic ;].

Hehe, może po prostu Juruś nie lubi metalu :D

Moze jest tylko wypromowanym komercyjnym, pseudoundergoudowcem, jak taki Slipknot ;]

I dlatego jako jedyna miała czym trzepać na koncercie, hehe. :) A tak w ogóle - wydaje mi się, czy nieco je skróciła??

Wiesz, nsbmowcy ostro trzepia glowami ;]

On jest włosofilem, hehe. Nie rozpaczał zapewne dlatego, że ty masz dość żadkie (tak mi się przynajmniej zdaje),

Eld ma zakola z tego,co widac na zdjeciach. Ale wlosy mial ladne, proste, a ja bardoz lubie proste wlosy, bo mam krecony ;]

a on preferuje puszyste. :D

Saimon z Huntera ma sliczne wlosy. Bardzo lubie proste, blond. Tak jak sha ;]

Ja też mam gęste - jak mi urosną to będą naprawdę zajebiste. :)

Tja, uwazaj, bo bedziesz mialwiecej ode mnie ;].

Mimizu
07-07-2004, 01:07 PM
W gruncie jednak rzeczy bas jest prostszym instrumentem, zeby grac, w zespolach metalowych ma raczje maginalna postac drum-followera. I nie musisz grac dokladnie, tylko podobne dzwieki jak reszta insturmentow.

No, rozmawialiśmy o tym na gg. Tak naprawdę niewielu jest "wirtuozów" basu, bo i na tym instrumencie nie ma się jak popisywać. Był tam jeden Burton, który grał na basie solówki, basista Dream Theather też nie był zły, ale na tym się lista praktycznie kończy.

Zdaje ci sie. Ja gram wtedy kiedy mam ochote, teraz troche wiecej, np jak nagrywalem te songi to 5 godzin na dzien. A czasem nie ruszam gitary przez 1,5 tygodnia. PO prostu wszystko inne mnei nudzi. A zobaczysz jak to fajnie jest, gdy zaczyna ci wychodzic ;].

I dlatego nie grasz jeszcze w żadnej kapeli. :D Żeby grać NAPRAWDĘ dobrze, na zawodowym poziomie, trzeba się swojemu instrumentowi poświęcić. :]

Moze jest tylko wypromowanym komercyjnym, pseudoundergoudowcem, jak taki Slipknot ;]

On chociaż nie żyga na publiczność :D

Saimon z Huntera ma sliczne wlosy. Bardzo lubie proste, blond. Tak jak sha ;]

Taa, i przy tym ma (Saimon) tak drobną twarz, że ledwo go spod tych włosów widać :D

Tja, uwazaj, bo bedziesz mialwiecej ode mnie ;].

To Ty powinieneś uważać, bo jeszcze faktycznie będę miał. :]

BTW Na www.mpm.malbork.pl w galerii macie kilka zdjęć z Dni Metalu, w tym 2 z EC. Na tym pierwszym widać z resztą moją [jak sądzę] rozwianą czuprynę - w centrum fotografii, u dołu, na pierwszym planie. :]

eRyahXa0S/Darth Wojtex
07-07-2004, 02:37 PM
No, rozmawialiśmy o tym na gg. Tak naprawdę niewielu jest "wirtuozów" basu, bo i na tym instrumencie nie ma się jak popisywać. Był tam jeden Burton, który grał na basie solówki, basista Dream Theather też nie był zły, ale na tym się lista praktycznie kończy.

Jest jak sie popisywac, posluchaj jazzu albo prog/art rocka, tam graja duzo na basie ;]. Ja jednak wole szybcsza muzyke i z wiekszym kopem.

I dlatego nie grasz jeszcze w żadnej kapeli. :D Żeby grać NAPRAWDĘ dobrze, na zawodowym poziomie, trzeba się swojemu instrumentowi poświęcić. :]

Zeby grac naprawde dobrze trzeba byc jazzmanem ;]. A co do tego, ze nie gram w zadnej kapeli to jet to spowodowane tym, ze nie mam basu, by grac w throneum, ani w besacie ani throneum nie ma juz wolnego miejsca na gitare ;]. Poza tym nie ma innych w bytomiu zespolow thrash, black czy death, wiec musze sam sie tym wszystkim zajmowac;]

On chociaż nie żyga na publiczność :D

Koles ze slipkow tez nei rzygal, tylko plul woda. Ech, szkoda, ze ten perkman do mnie nei zszedl, jak mi pokazywal faka :]

Taa, i przy tym ma (Saimon) tak drobną twarz, że ledwo go spod tych włosów widać :D

Bo ma tak geste wlosy ;]. Aczkolwiek, ma proste, wiec i tk mam wiecej ;]

To Ty powinieneś uważać, bo jeszcze faktycznie będę miał. :]

Nie wiem, ja spotkalem w zyciu moze z 3 facetow, ktorzy mieli wieksza ilosc wlosow. Z tym, ze mieli do pasa, wiec ciezko porownywac ;]

eRyahXa0S/Darth Wojtex
07-08-2004, 01:24 PM
niezly offtop sie zrobil.

A tam, i tak to jest lepsze niz stagnacja forum ;] anyway, wsrod basistow nie wymieniliscie

co do jazzmanow, to fajnie wymiata koles na garach z Ephel Duath. zreszta to genialny zespol, ale wlasnie te jazzowe gary w polaczeniu z blackowym klimatem i graniem tworza porabana mieszanke :D

A oni graja naprawde progresywny metal, czy takiec os jak Maudlin of the Well? W koncu dostalem ich jakas plytke i sie troche zawdiodlem, bo myslalem,z e to metal jest ;]

Martex
07-08-2004, 02:07 PM
A tam, i tak to jest lepsze niz stagnacja forum ;]

nie mowie, ze to zle. tu kazdy topik schodzi na offtop. nawet NP :D

A oni graja naprawde progresywny metal, czy takiec os jak Maudlin of the Well? W koncu dostalem ich jakas plytke i sie troche zawdiodlem, bo myslalem,z e to metal jest ;]

dla mnie ephel duath to taki awangardowy black. po prostu smialo chloapki mieszaja black, jazz, progresywne granie...

Martex
07-08-2004, 02:08 PM
upsss... nie przelogowalem sie :)

Blodhemn
07-08-2004, 05:26 PM
dla mnie ephel duath to taki awangardowy black. po prostu smialo chloapki mieszaja black, jazz, progresywne granie...

...i hardcore, ale taki prawdziwy, nie taki z (h)ameryki z jakimis pedalskimi chlopaczkami a'la backstreet boys :P nielze polamane i schizowe granie, zajebiozka :D

Blodhemn
07-08-2004, 05:39 PM
Jest jak sie popisywac, posluchaj jazzu albo prog/art rocka, tam graja duzo na basie ;]. Ja jednak wole szybcsza muzyke i z wiekszym kopem.

co do basistow... eee tam, bassman w extremalnej muzie, ma zapierdalac po scenie, machac lbem, robic grozne miny i szybko przebierac paluszkami, a nie stac w kacie i majstrowac jakies solowki w skupieniu :P

Koles ze slipkow tez nei rzygal, tylko plul woda. Ech, szkoda, ze ten perkman do mnie nei zszedl, jak mi pokazywal faka :]

tiaaa, tak sie rodza prawdziwe legendy... nie, on sikal na publike a potem walil koze w dupe :lol: takie rzeczy dobrze sie sprzedaja w mtv pozniej hehe...

Nie wiem, ja spotkalem w zyciu moze z 3 facetow, ktorzy mieli wieksza ilosc wlosow. Z tym, ze mieli do pasa, wiec ciezko porownywac ;]

hahah... trzeba zrobi osobny topic o wlosach, nie ma bata :P hmm a typiary nie widziales? :P pewnie tez bym mial do pasa, jakbym co roku nie przycinal, a wlasnie zbliza sie sierpien/wrzesien...czas na przystrzyzyny czy jakos tak hehe

eRyahXa0S/Darth Wojtex
07-08-2004, 05:54 PM
tiaaa, tak sie rodza prawdziwe legendy... nie, on sikal na publike a potem walil koze w dupe :lol: takie rzeczy dobrze sie sprzedaja w mtv pozniej hehe...

To ja jestem zajebisty, bo im caly wystep pokazywalem fak off, hehe. Ten, gitarzysta mi opkazal faka, ten co wali w te puszki i dj chyba jeszce jak trzepal glowa to mi faka pokazywal. Hehe, potem kolesie chcieli mnie ciulac, bo badzo lubili slipknota ;]

eRyahXa0S/Darth Wojtex
07-09-2004, 06:13 AM
A tam, ja chce najpierw miec do pasa wloski, a potem pewnie do kolan, hehe. Czyli jeszce z 6 lat zapuszczania.

Mimizu
07-21-2004, 02:49 PM
wracajac do tematu: MALBORK ssie!

juz pisze dlaczego - otoz wybierajac sie gdzies tam zatrzymalismy sie w Malborku w celu zakupienia jakis drozdzowek. pierwsza przeszkoda bylo znalezienie pieprzonego sklepu spozywczego, ale to pikus przy tych pieprzonych drozdzowkach. wyobrazcie sobie drozdzowki z ciasta chlebowego posypane kruszonka o smaku starej margaryny... bleeeeeeeeeeeee....

LoL. :D Nie wiedzieć czemu ta wypowiedź przypomina mi filmy Tarantino :D

Blodhemn
07-22-2004, 09:16 AM
hehe... moze to nie byly drozdzowki, tylko jakis chujowy miejscowy przysmak :p tak jak torun ma swoje pierniki, to moze oni maja te chlebowe drozdzowy... :D

eRyahXa0S/Darth Wojtex
08-06-2004, 05:00 PM
juz pisze dlaczego - otoz wybierajac sie gdzies tam zatrzymalismy sie w Malborku w celu zakupienia jakis drozdzowek

Tja,drozdzowki z chmielu;]

tak jak torun ma swoje pierniki, to moze oni maja te chlebowe drozdzowy...

Tja..i tak jak w kazdym miescie jest polski przysmak - komandos ;]

Blodhemn
08-10-2004, 06:14 PM
a co to kurna jest komandos? :p

Blodhemn
08-10-2004, 08:21 PM
eee... moze o kabanosa chodzi? hehe

eRyahXa0S/Darth Wojtex
08-11-2004, 11:30 AM
Chyab nigdy nie spijaliscie tanich win, skoro nie wiecie co to komandos ;]

eRyahXa0S/Darth Wojtex
08-11-2004, 02:40 PM
PO winach tanich zawsze mi najlepiej bylo. Po wodce jak wypije za duzo /z 6 kielonow to dla mnie max/, to wyrzygam sie. ALe wina to mi zaswsze smakowaly. Schlodzony komandos to wchodzi na poczaktu jak napoj winogronowy. Nadmienie, ze nigdy nie mailem kaca, suszenia, bolu glowy rano ani obciecia filmu, jak przesadze z alkoholem to laduje w kiblu na np 2 godziny :)

Blodhemn
08-11-2004, 06:59 PM
noo ja tam w czasach liceum troche tych win wypilem, ale ni chuj nigdy "komandosa" zadnego nie widzialem :P cos nie ten region kraju chyba :D z tanich win najlepsza byla mietowka w sklepie u "pani sowy" takie pyszne winko bylo, ze nikt nie mogl sie oprzec hehe ale i tak wole dobry zimny brow :D

eRyahXa0S/Darth Wojtex
08-11-2004, 08:28 PM
Wiesz, moze troche roznica w nasyzm wieku jest. Eld to ma 30 to juz wogle dla mnie dziadek jest, wiec moze w waszych czasach to sie jebalo wina z siara. Teraz to tylko sa wina na siarze i bardzo dobre ;]. A podpijam winska chyba od 13 roku zycia, wiec troche przed liceum,hehe. ALe W liceum tez fajnie, elitarne 20 na slasku a 25 osob na 32 z klasy to alkoholicy lub materialy na przyszlych alkoholikow. Taka lipa z miodem to to normalne, ze idzie na kazdym spotkaniu po szkole ;]

Blodhemn
08-12-2004, 05:19 PM
Eld to ma 30 to juz wogle dla mnie dziadek jest

hehe...no jeszcze chyba nie, zreszta calkiem dziarsko sie trzyma jak na dziadka :D

A podpijam winska chyba od 13 roku zycia, wiec troche przed liceum,hehe.

nono.. a czerwony nos juz masz? hehe...w kazdym badz razie uwazaj z tym winskiem, chyba nie chcesz wygladac jak starsi alkoholicy z parku, ten brak uzebienia, ten sliwkowy odcien cery... :lol:

Blodhemn
08-12-2004, 05:23 PM
piwko jest dobre i w zimie, i w latem... nie ma to jak w zajebisty, zimny wieczorek podgrzac sobie piwko, zaprawic miodem i przyprawami... mniam... a w latkiem zapodac se zimne bro... mniam...

ajjj smaku robisz... ide do lodowy, zostal mi chyba jeden Zubr...mniam, zimny z lodoweczki...mniam

btw: Przyszedl mi do glowy pomysl na osobny thread: "twoj ulubiony bro" :D Mozna by na angielskim tez zrobic, ja tam stawiam na Zywca - geniusz i kropka.

Blodhemn
08-12-2004, 06:12 PM
oh ty, pucujesz sie... pewnie chcesz cos ode mnie wydebic co?

hehe... masz fajna bluze Sacrilege...ekhm...zapisalbys w spadku, co? :rolleyes: :lol:

Blodhemn
08-12-2004, 06:15 PM
hehe... spoko, jak chcesz to zaloz, choc widzialem juz chyba gdzies taki temat na ogolnym... no i na finskim jest "twoje ulubione finskie piwo". tyle, ze sie skonczyl z wypowiedzia Yoda "ja zawsze koncze butelke piwa" (finish - ROTFL). piekny dowcip...

eee to nie zakadam, jak juz bylo :p zart Yody przedni - hehe

Blodhemn
08-13-2004, 11:13 AM
ha! wiedzialem!!! a wiesz, ze dzis pada i jestem ubrany w moja przezajebista bluzeczke Sacrilage? :finger:

hehe... bys sie nie zdziwil, jak raz odwiedza Cie koksy w czarnych garniturkach i przyciemnianych okularkach i kaza sciagnac ta bluzeczke... :smug: :lol:

Blodhemn
08-13-2004, 02:37 PM
heheh... z Grucha by nie bylo problemu :P gorzej jakby Bysior wzial ze soba kolegow... :lol:

Blodhemn
08-13-2004, 08:32 PM
pewnie zamieni sie w pokemona...nic tylko spierdalac... :lol: